RVS lassen voor voedingsindustrie, design en constructie

RVS Lassen is specialist op het gebied van lassen voor de voedingsindustrie. RVS wordt in de voedingsindustrie om hygiënische redenen veelvuldig toegepast. Het lassen van RVS is een specialisme. Afwerking, zorgvuldigheid en optimale procesbewaking zijn vereisten. Hierdoor zijn wij gemakkelijk in staat om u ook te voorzien van designwerk of constructiewerk in RVS

Hygiëne als uitgangspunt

Met passie en kennis werkt ons team van ervaren RVS lassers dagelijks aan de ontwikkeling van producten voor de voedingsmiddelenindustrie. Binnen de voedingsindustrie worden vanzelfsprekend hoge eisen gesteld. Hygiëne is van groot belang. In ons laswerk ziet u dat terug in een verfijnde afwerking. Ons mission statement ‘zuiver tot in detail’ geldt voor zowel ons laswerk, als voor het eindproduct.

Hoogwaardige producten

Het team van RVS Lassen heeft jarenlange ervaring in het maken van kwalitatief hoogwaardige producten gericht op hoofdzakelijk de voedingsindustrie.

Met de expertise die wij in huis hebben is het vanzelfsprekend dat wij naast de voedingsmiddelen industrie een scala aan andere werkzaamheden en producten vervaardigen. Constructies van RVS tot het vervaardigen van designverlichting voor architecten en of kunstenaars. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

Benieuwd of wij uw product in RVS of aluminium kunnen vervaardigen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer project foto's

Werkgebied RVS Lassen

Naast het lassen van RVS productielijnen voor de voedingsindustrie zijn wij ook actief in diverse andere branches.

Wij lassen RVS producten voor:

 • logistieke sector
 • medische industrie; onderdelen en toebehoren
 • tuinbouwsector AGF-industrie
 • meet- en detectie-industrie
 • sorteer-industrie
 • verpakkingsindustrie
 • automatiseringsindustrie
 • robotica-industrie

Afwerken van RVS producten

De hygiëne in het productieproces van onze opdrachtgevers is van het grootste belang. De regels die binnen de HACCP gesteld worden zijn hierin leidend. Het oppervlak van RVS 316 en RVS 304 is op zichzelf al corrosiewerend, maar na bewerking hieraan door middel van lassen of slijpen heeft het zijn oorspronkelijke eigenschappen verloren. De oorspronkelijke eigenschappen moeten worden hersteld door middel van een bepaalde behandeling. Dit kan door onze klanten zijn voorgeschreven, anders bepalen wij de best mogelijke behandeling die past bij het eindproduct. Hierin zijn grootte, complexiteit, gewicht en vorm bepalend. Afwerkingen die over het algemeen gebruikt worden:

 • beitsen
 • passiveren
 • glasparelen
 • keramisch parelen
 • de lassen poetsen

Gebruik RVS in voedingsindustrie

RVS is bij uitstek het beste materiaal voor industrieën waarbij hygiëne voorop staat. De meest gebruikte RVS soorten zijn RVS 304 en RVS 316. RVS 304 wordt vaak toegepast voor onder andere keukeninrichting. RVS 316, de zuurbestendige kwaliteit, wordt veel in de voedingsmiddelenindustrie, scheepsbouw en petrochemie gebruikt. Dit heeft met name te maken met de hoge mate van corrosievastheid. De mate van corrosievastheid van RVS 316 is hoger dan de 304 variant.

Naast de keuze van de juiste legering is de afwerking bepalend voor de bestendigheid van het RVS.

Toepassing RVS 316 en RVS 304:

 • RVS 316 wordt vaak voorgeschreven voor alle RVS-oppervlakten die met voedingsmiddelen, zout water of chemicaliën in contact komen.
 • RVS 304 kan weer worden toegepast op machines en designwerk voor binnengebruik, waarbij geen extreme belasting van toepassing is.

Meer project foto's

Eigenschappen RVS

RVS is een legering van nikkel chroom en staal. De combinatie van deze soorten zorgt voor de specifieke eigenschappen van RVS zoals het uiterlijk, de roestvastheid en de taaiheid. De meest voorkomende RVS zijn RVS 304 en RVS 316. Met name in de voedselindustrie worden deze soorten veelal toegepast.

RVS heeft in vergelijking met andere materialen een aantal belangrijk voordelen voor gebruik in de voedingsindustrie:

 • Een relatief goede bewerkbaarheid.
 • Een inert oppervlak (goed voor voedselindustrie, omdat er geen stoffen in het eindproduct terecht kunnen komen).
 • Goede reinigbaarheid en corrosievastheid.

Geen ijzerverwerking

Bij ons bedrijf RVS Lassen wordt géén ijzer verwerkt in dezelfde ruimte. RVS wordt uitsluitend bewerkt en gelast met machines die voor RVS bestemd zijn.

Het lassen van RVS is een specialisme. Het materiaal of restafval mag niet in contact komen met anderen metalen. Kleine deeltjes van andere metalen kunnen namelijk in de huid kruipen van de RVS-producten. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Deze deeltjes zijn namelijk van grote invloed op de corrosiewerende eigenschappen van het RVS. Het RVS gaat mee roesten, dit wordt besmettingscorrosie genoemd.

Hygiëne in voedingsmiddelenindustrie

Er worden in de voedingsmiddelenindustrie strenge eisen aan hygiëne gesteld om de ongewenste groei van bacteriën en schimmels tegen te gaan. Naast de belangrijke eis dat het RVS-oppervlak vrij is van scheurtjes is ook de oppervlakteruwheid van belang. Des te lager de oppervlakteruwheid van het RVS des te hoger de reinigbaarheid. Een hogere ruwheid is alleen toegestaan als kan worden aangetoond dat de reinigbaarheid van het oppervlak voldoet aan speciaal hieraan gestelde eisen. De vakmensen van RVS Lassen hebben specialistische kennis van de materialen.

Wilt u op meer informatie over RVS Lassen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Contact opnemen